... Every secOnd is wOrth ...

... Every secOnd is wOrth ...

Rabu, 29 Mei 2013

Pizza

Bile kate nak gi putrajaya umah along,sume adik2 nak ikot.kiter ni da mmg time cuti 2 yg nk g jalan2 makan angin,tp yg adik2 pulak belum lagi cuti sekolah,so sory la ye..hek3..:p
hanya emet je yg buat cuti sendiri selama sminggu..huhu,nekad punye pasal..
"emet kate dalam hati (ade aku kesah??!) hahaha"
Dah sampai sane,emet punye kejean makan x berenti,ade je rase lapornye..time boring2 org lain da g keje aku lak boring,pikiran da melayang plan macam2 resepi ble da balik kampung nanti..huhu..yg dalam kepala otak ni dah nampak pizza,da bape lame plan nk buat pizza entah!!
Lepas balik dari umah cik along,putrajaya baru la xtvt membuat pizza ni berjalan,adik2 mesti hoorey2 ye,(bab makan sape yg nak tolak kan??)..bayangkan otw dari putrajaya ke kerteh,kteorang singgah beli barang dapur kat tunas manja,hahaha..
Bahan2 untuk pizza pun cik along yg sponsor mase beli barang2 dapur tu,ngeee..tenkiu so muchh yee..:)
x banyak pon bahannye,cuma beli untuk topping je..yang base dia tu kat umah sume da ade..Topping cume sosej,daging burger Ramly`s,ayam cincang,keju cheddar,sos cili,sos tomato & b/pepper.
Main campak2 jer.

kiteorang bakar gune tudung periuk je..hehe.
pan untuk pizza kat umah ni xde.

Taruk cheese lebih aimi x suker,dia kate cam bau lembu..hahaha
sememangnye la kan..kite guna keju cheddar je,tapi yg lain ok je makan.
esoknye siap suruh buat lagi..